PAVLOVA TORT (e. beseetort)

Zapxpxau
Abikokk
2008-04-03 19:13:20
Mul teine kook juba ahjus jahtumas, hakkan vahukoort kohe vahtu ajama.

Zap*

Sirliiz
Abikokk
2008-04-03 19:45:53
Nädalavahetusel hakkan tegema, brüleekreemist ülejääv munavalge tuleb ära rakendada ;)
Merle
Abikokk
2008-04-03 19:58:58
Aitäh, Pille, üleskutse eest! Ma pole tõesti elu sees isegi kaalunud Pavlova tegemist, arvates alati, et eks ta üks magus ja mõttetu kook ole, aga pidin sõna otses mõttes oma sõnu sööma :D Lisan ka paar pilti. Tegin Thredahlia blogi retsepti järgi (maisitärklise ja veiniäädikaga), 150 ja 110 kraadi. Peale vahukoor kohupiimaga, granaatõunaseemned, tähtvili, granadill ja laimikoor. Ja maitse oli oi kui hää, nu super, tuleb kordamisele!
Kait
Abikokk
2008-04-04 10:19:35
Ma ootan ka juba huviga järgmist projekti. Praegu kõigi ahvatlevaid pilte vaadates tahaks muudkui veel ja veel ja veel seda kooki teha ja süüa. Nii maitsev on!!!!!! Et kui tuleks juba uus projekt, siis ehk suudaks end vahepeal Pavlovast veidi eemale hoida :P

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Mann
Abikokk
2008-04-04 21:52:40
Teine katse Pavlovast. Seekord tegin suurema koguse, ikka Nigella retsept. Kreemiks läks Philadelhia toorjuust vahukoorega, peale maasikad, mustsõstrad ja mõned laimikoore tükid. Sai parem kui esimene. Paremini oli balanksis krõbe ümbris ja vahukommi sisu.
Pepita
Kokaõpilane
2008-04-04 23:46:29
Annan oma katsetuse ka üles :) Seekordne pavlova tuli hästi välja :) Ei olnud nii nätske, et hammaste külge oleks jäänud (nagu mu kunagine esimene katsetus oli). Oli päris mõnus. Seest oli pehme, põhi krõbe (keerasin koogi nö tagurpidi ka). Üks koogitükk oli paras magusaannus. Ained võtsin Nigella retseptist (suhkrukogust vähendasin), aga küpsetasin Delia kraadide järgi :p Mitte taotluslikult, käisin retsepti köögiarvutist piilumas ja vaatasin viltu. Peale panin 2 dl vahukoort ja kompotikirsse. Hapumad marjad oleks peal ilmselt ikka paremad. Järgmine kord proovin siis kas kiividega.. suvel kindlasti maasikatega Pilt on muidugi kõige viimasematest räsitud tükkidest:p
Tiina
Abikokk
2008-04-05 14:17:05
Minu pavlova ka valmis. Esiteks jäid eilsest jäätiseteost täpselt neli munavalget üle ja teiseks olin just selleks otstarbeks ostnud paki maisitärklist. Kunagi ammu olen teinud pavlovat kuiva ja kõva beseega ja see ausalt öeldes ei olnud midagi erilist, seega tahtsin seekord natuke teistsugust proovida ja tegin Nigella retsepti järgi. Järgisin täpselt retsepti, selleks otstarbeks tarisin isegi arvuti kööki :) (Muidu ei suuda ma kunagi täpselt retsepti järgida, ikka peab midagi omamoodi tegema. Siiski, meelde tuli - suhkrut panin tsipake vähem. Ei saa ikka oma loomusest üle :D) ja siin on tulemus: Isegi tütar, kes muidu torte eriti ei söö, ütles et oli "norm". See on tal toidu kohta ülim kiitus :D. Ise lähen kohe neljanda tüki järgi :rolleyes:

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Vandiste
Abikokk
2008-04-05 20:17:32
Põhjuse küpsetamiseks leiab ju alati :) Meie mustikatega Nigella versiooni järgi tehtud Pavlova on selline Seisis külmikus 3 tundi, siis tuli õhtusöök ning kuna me ei suutnud järgmise päevani "kannatada" :P, sõime esimese hooga pool ära. Oi, see oli hea. Nüüd, õhtul sõime teise poole. Teada on, et homme läheb see kordamisele.
Vike
Abikokk
2008-04-05 23:16:42
Tegin ka mina siis oma esimese argliku katse Pavlovaga. 2,5 munavalget, 90g suhkrut, valge veini äädikas ja maisitärklis. Ja siis see ümberpööratav versioon. Ahi 170 kraadi, kohe keerasin 125le, seda siis 30 minutit ja siis 10 minutit 100 kraadi. Pavlova peale leidsin endal sügavkülmast astelpaju marju, mis koos vahukoorega ära mikserdasin. Ja selleks et ikka veidi ilusam oleks ja paremini maitseks - kiivid. Pilt on selline kehvapoolne, aga vabanduseks, et mobiiliga tegin, fotokas jõuab tagasi ülehomme ja ma pole üldse kindel, et kook selleks ajaks veel alles on :)
Kajakas
Abikokk
2008-04-06 10:45:01
ma panen ka omad katsetused üles. Ükskord kodus tegin kahest munavalgest pisikese ja katsin Vanilla Floraga. Ei õnnestusnud just eriti hästi, tuli liiga beež, murenes ja polnud seest pehme. Mu ahi ei võimalda ilmselt enamat. Süüa muidugi sündis. Aga eile tegin ema juures ja tuli väga okei. Tegin Nigella oma, algul oli ahi 30 minutit 150 kraadi juures, siis veel pool tundi saja kraadiga. Jahtus tund aega ahjus ja siis kohe varsti sõime selle ära ka. Katteks üks pakk vahukoort ja pool toru rasvatut kohupiima. Maitsestasin laimimahlaga. Ja tuli hea ning ilus. Serva üritasin kruttida ka tipud. Kasutasin varrast.

proua söögisõltlane

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>